Gode fisketips

Når biter fisken i ferskvann?

Ofte må man være litt mer tålmodig når man fisker i ferskvann kontra saltvann. Men med litt kløkt og enkle tips, kan du også ha lykken her.

Det er ikke så lett å vite hvor høyt fisken står på et gitt tidspunkt og sted. For å finne ut hvor det er størst mulighet for napp, kan du telle sekunder fra sluken treffer vannoverflaten til du starter å sveive inn. Hvis fisken biter etter et visst antall sekunder, kan du være ganske sikker på at det finnes flere fisk på akkurat den dybden.

Er fisken aktiv på tidspunktet du er ute, kan du gjerne fiske høyt oppe. Både gjedde og ørret er villig til å stige høyt opp for å få tak i mat når den først er i jaktmodus. Er det derimot lite vaking, kan du prøve å fiske helt nede ved bunnen, så fisken så og si får «maten» servert på gullfat – uten anstrengelse.

Ferskvannsfiske handler mye om å prøve og utforske. Det kan derfor være lurt å ikke sveive inn i samme hastighet hele tiden, dersom du ser du ikke får napp. Prøv enten litt raskere eller litt treigere sveiv. Lengre pauser mellom sveivene. Eller prøv en jevn og monoton sveiving.

Leave a Reply