Gode fisketips

Når biter fisken i havet?

Når du skal ut og fiske i saltvann, er det ikke bare å ta med en stang å sette i gang. Med noen gode tips, vil fiskelykken økes. Husk også å sjekke hvilke minstemål myndighetene har satt på saltvannsfisk.

Fisken er mest bitevillig i når vannet stiger eller synker. Det er derfor lite vits å prøve fiskelykken når det enten er full flo eller fjære. Følg derfor med på en tidevannstabell og sleng fiskestanga på ryggen 1-2 timer før og etter full flo og fjære. Da er det god bevegelse i vannet og maten virvles opp og vekker interessen til sultne fisker.

Vinden har også stor betydning på hvor stor sannsynlighet det er for å få den store fangsten. Vinden beveger overflatevannet og drar med seg småfisk. Dette lokker frem de større fiskene, som igjen vil fatte interesse for kroken din. Du er kanskje ikke så glad i vindfulle dager, men vil du ha storfangsten bør bare overse den. Fisker du fra båt bør du kaste i medvind.

Regn kan være både positivt og negativt. Regner det mye, vil havbunnen kunne bli grumsete. Er det derimot høy temperatur og litt regn, er fiskeforholdene fantastiske. Værendringer i seg selv er også positivt for fiskelykken.

Leave a Reply