Fiskelandet Norge

Norge – landet med lange fisketradisjoner

Hvis du er glad i å både fiske og spise fisk bor du i helt riktig land. Norge har lange tradisjoner med fiske, både i hav, innsjøer og elver. Mangfoldet er variert og mulighetene mange.

Fiske er ikke kun positivt fordi vi får mat på bordet. Det er også svært fordelaktig for sinnsstemningen vår. Natur og friluftsliv er godt kjent som en helsefremmende aktivitet. Vi kommer oss ut i frisk luft og kan nyte herlig natur. Dette får oss til å føle oss lettere til sinns. Når du legger til fisking oppå det hele, har du en god resept på å forbedre humøret. Da får du nemlig også spenningen og gleden av å dra inn storfangsten på toppen av det hele.

I tillegg er det bevist at det å spise fisk ikke bare er fysisk helsefremmende. Det styrker også den psykiske helsen vår. De som spiser mye fisk er rett og slett lykkeligere enn de som ikke har det like ofte til middag. Ja, faktisk er det høyere risiko for demens, schizofreni, depresjoner og ADHD om man ikke inkluderer fisk i ukemenyen. Tenk litt over det neste gang du handler inn middager til uka.

Vi som bor i Norge, har aldri lang vei til en fiskeplass. De aller fleste fiskerike elver og innsjøer er tilgjengelige for folk. De vanligste fiskeartene du kan finne her, avhengig av hvor du er, er ørret, laks, gjedde og abbor. Husk bare å kjøpe fiskekort før du setter i gang, så du ikke risikerer bot. Fiske i innsjøer og elver krever at du innehar fiskekort. På nettstedet Inatur.no kan du kjøpe fiskekort for vann og elver i hele landet vårt.

Foretrekker du fjord- og havfiske er heller ikke det et problem i Norge. Lengden på kystlinjen vår utgjør ikke mindre enn to og en halv gang rundt ekvator. Mangfoldet er stort, og fiskeartene du kan få på kroken avhenger av hvordan du velger å fiske. Enten om det er fra brygga, fra båt, dypvannsfiske eller bunnfiske. De vanligste fiskeartene i norske farvann er derimot torsk, sild og sei.

Vi anbefaler derimot at du følger med på når makrellstimen er i nærheten av deg. Makrell er utrolig morsom å fiske, da dette er en sterk, muskuløs fisk som gir deg litt mer motstand, i motsetning til den litt dorskere tosken.

Uansett hvilken type fiske du velger, er du garantert en herlig dag ute i naturen. Du vil garantert føle deg lettere til sinns etterpå.

Leave a Reply