Fiskelandet Norge

Prøv laksefiske

Enkelte vil hevde at laksefiske er sterkt avhengighetsskapende. Og det kan vi si oss enige i. Når du først har fanget en stor rugg, vil du bare ha mer.

I Norge finner vi rundt 450 elver med yrende lakseliv. En kjent misforståelse er at laksefiske er dyrt. Men det trenger det absolutt ikke å være.

Det er derimot viktig at du husker å kjøpe ledig plass, og mange steder kan du kjøpe pakker som inkluderer overnatting, mat, guide og fiskekort.

I Norge er det rundt 100.000 som prøver lakselykken i norske elver. Den korteste elva med villaks finner du i Oslo, nemlig Akerselva, men det er kun drøye 2 km nederst i elva som inneholder laks.

Reiser du derimot til Tanaelva finner du det lengste elveløpet, der vill atlantisk laks hopper rundt i den 600 kilometer lange elva.

Laksefiske krever tålmodighet og kløkt

Det å vente på den store fangsten er i seg selv stor spenning. For du kan ikke regne med å få bitt på første kast. Nei, du må belage deg på å kaste igjen og igjen. Så – endelig! Der satt den, og du er i gang, men langt fra i mål. Når du skal sveive inn en muskuløs laks må du gjøre det kombinert med en stor porsjon tålmodighet og bestemthet.

Derimot er lykkefølelsen når du først har fått laksen i land helt, helt enorm. Og pulsen deretter.

Norge – et av verdens beste villaksland

I Norge finner du lakseelver både langt ute i naturen, men også i mer urbane strøk. Laksesesongen starter allerede i juni fra Trøndelag og sørover, mens den lar vente på seg noen uker litt lenger nord. Laksen du finner i elvene har levd et langt og strabasiøst liv på det åpne hav, og nå er den klar for deg.

Leave a Reply